2012: ”Kulinarisk Rosenfeldt” bød på livlig handel i strålende solskin

Omkring 3200 gæsterkrydsede Rosenfeldts solbeskinnede gårdsplads, da årets festival for regionale kvalitetsfødevarer og kunsthåndværk løb af stablen søndag i Vordingborg.

Klokken 10 lod Sjællandske Musketergarde kanonen brage tre gange over Rosenfeldt Gods, og fødevarefestivalen ”Kulinarisk Rosenfeldt” blev herved erklæret for åben. Straks efter begyndte gæsterne at myldre ind på gårdspladsen mellem de smukke 1700-tals bygninger. I smukt opsatte stande stod de fyrre stadeholdere klar til at besvare spørgsmål og give smagsprøver på deres lækre kvalitetsfødevarer og smukke kunsthåndværk fra hele Region Sjælland.

”Vi kan næsten ikke få armene ned igen”, jubler tovholder Lise B. F. Frederiksen, Fødevareplatform Region Sjælland, ”ikke alene er vi for fjerde år i træk blevet gudsbenådede med smukt sensommervejr, hvilket er alfa og omega for denne slags arrangementer. Vi har også igen haft overvældende mange besøgende, der alle har udvist stor tilfredshed ved arrangementet – og stor købelyst! Mange af stadeholderne har meldt alt udsolgt på flere af deres produkter, og vores café løb uventet hurtigt tør for sandwich – heldigvis rakte grillpølser og kaffe &kage lige til det sidste!”

Labyrint i balancegang og meget mere
Også de forskellige aktiviteter på pladsen fik stor opmærksomhed. Kalvehave Labyrintpark havde igen lagt en sindrig labyrint til gæsterne, hvor de skulle balancere sig til løsningen forbi kasser med æbler, biodynamiske lægeurter og andet godt udstillet af stadeholderne labyrinten.

Også naturvejleder Elise Hvelplund, Vordingborg kommune, melder om fuldt hus i sin stand, hvor der hele dagen kom gæster forbi for at høre mere om naturen både på Rosenfeldt Gods' ejendom og i Vordingborg kommune generelt.

Godsets historiske baggrund blev formidlet af godsets ejer Peter Oxholm Tillisch på to meget populære rundvisninger blandt godsets velholdte bygninger. Og kusken der kørte kørte tur med gæsterne i hestevogn i godsets park kunne melde om trætte heste ved dagens ende.

Lydtæppet stod racehønsene fra Vordingborg Fjerkræklub for igen i år, og der var ikke noget at tage fejl af, når de forsamlede haner galede om kap for at markere godset som nyindtaget territorium – hvorvidt godsejer Peter O. Tillisch er enig i det ejerskifte melder historien ikke noget om, men kampen om godset tages op igen næste år første søndag i september.

Festivalen sætter Vordingborg kommune på landkortet
”Vi er meget taknemmelige for den store opbakning til festivalen”, slutter tovholder Lise Frederiksen, ”og ikke mindst vil vi gerne takke Vordingborg kommune for økonomisk støtte, der har givet mulighed for at markedsføre Kulinarisk Rosenfeldt og festivalbyen Vordingborg i hele region Sjælland”.
Fakta:
”Kulinarisk Rosenfeldt” afholdes hvert år den første søndag i september på Rosenfeldt Gods, Vordingborg og arrangeres i samarbejde af bl.a. Kulinarisk Netværk, Kultivator – lokal fremstilling med omtanke, Regional Madkultur Sjælland, Fødevarenetværk Lolland-Falster, Vordingborg Fjerkræklub samt Rosenfeldt Gods. Følg med på Facebook og på hjemmesiden:

Foto Mette Nygaard_Atter velbesøgt Rosenfeldt (2).JPG