Social dining: Det sociale i et måltid er mere aktuelt end nogensinde før

Social dining vinder indpas flere og flere steder i Aarhus. Det er et faktum, og der er en del, som faktisk ikke ved, hvad begrebet social dining dækker over. Idéen med et fælles måltid mad er jo, man skal tale sammen og nyde maden og det, man drikker til. Så på den måde har et måltid jo altid haft en social dimension. Der snakkes ved bordet og helst uden mad i munden. Men tidligere har det ikke været så udbredt, at man har delt maden. Men det er det i dag. Social dining betyder på dansk; delemad. Altså mad, som er lavet, så man kan dele det. Nu vil nogen nok sige, at det kan man da med det meste mad.

 

 

Restauranterne i Aarhus rykker på delemad

Selv om social dining går ud på samværet og samtalen omkring bordet – og som på ingen måde er noget nyt, så er der kommet en del restauranter, som har gentænkt begrebet, hvor det bliver maden, som ofte bliver samtaleemnet. Der bliver ligefrem lagt op til, at maden får en større rolle i måltidet, end hvis man sad med hver sin ret. Dog kan man nogle gange godt undre sig over, det er tilfældet, men i den moderne verden anno 2021, så betyder det sociale meget. Effektiviteten, tidspresset og det, man altid er online, har givetvis haft en betydning for, at man ved bordet er til stede og koncentrerer sig om dem, man spiser sammen med – og ikke er online med sin smartphone. I Aarhus har man lavet en guide over de restauranter, som har social dining. Her får man et overblik over, hvem der laver mad, som er speciel egnet til social dining.

 

 

 

 

Kan al mad i princippet ikke deles?

Med social dining samles man om måltidet på en anden måde. Det skriver de, som markedsfører sig med social dining, at man gør. Det burde man måske ikke. Et hvilket som helst måltid burde nydes med andre, og hvor man er til stede og nærværende. At det så er ønsketænkning er en anden sag, særligt da en stor del af de måltider, der bliver spist her i landet, bliver indtaget i forbifarten.

 

For eksempel vil mange nok mene, at tapas også er social dining, da man jo også deler de små retter som pølser, ost, brød med videre. Men typisk reklamerer de ikke med det. Hvis du søger en oversigt over restauranter i Århus, så kig lige på den her guide. Her er de fleste med, og man kan danne sig et indtryk af, hvilken mad som egner sig til at blive delt. Det kan være en personlig sag, hvilken mad man vil dele med andre, men man får i hvert fald et fint overblik i guiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Indlæg oprettet 25

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen