Hvordan er livet som food truck’er i Danmark? Find svaret her.
Livet som food truck’er i Danmark
Vi har interviewet en food truck i København og fået et indblik i livet som food trucker i Danmark. Denne type job er blevet populær de seneste par år, hvor efterspørgslen efter lækker street food er eksploderet.
En food truck og dens popularitet er baseret på den lækre mad der bliver serveret. Derfor er det vigtigste grundelement den menu food truck sætter sammen. Dette er noget som personerne bag bruger meget tid på konstant at forbedre. Når menuen er udviklet og smagt til er det vigtigt at den kan serveres til mange mennesker på kort tid, da det typisk er det der kræves af en food truck til en fest.
En stor del af indtægterne for food trucks kommer fra servering til private arrangementer. Dette er typisk fødselsdage, bryllupper og lignende fester, hvor food trucks bliver bestilt og hvor alt fra 30 til 150 eller flere gæster ønsker at spise på mere eller mindre samme tid. Derfor er det vigtigt at en food truck har rigeligt med personale til serveringen, at menuen er tilpasset hurtig servering og at alt generelt fungerer som det skal. Det kan sammenlignes med et band eller en gruppe skuespillere, der øver sig og forbedre deres stykke til de store aftener, hvor der skal optrædes.
Denne “optræden” eller servering, som en food truck vil kalde det, er det lille tidsrum, hvor gæsterne bliver bespist. En kø der er for lang eller mad der bliver kold kan ødelægge hele oplevelsen for en food truck og overskygge den lækre mad. Det er derfor konstant en find balancen mellem at kunne servere hurtigt og holde en konstant kvalitet, hvilket får adrenalinen til at pumpe hos food trucks i momentet.
Vi håber at dette giver et kort indblik i opstarten af en food truck. Hvis du ønsker at lære mere kan du kontakte en food truck ved at klikke på dette link.